Hopp til hovedinnholdet

Mine medleietakere vasker ikke. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg bor hos to jenter i kollektiv. Da jeg kom var det mye rot og søppel og matrester her og fellesrommene som kjøkken og bad ble ikke vasket. Hun ene har flyttet nå og hun har ikke tømt søppelet sitt og hun har ikke vasket kjøkkenet. (Jeg forbruker utrolig lite og hun lager mat hele tiden og kaster veldig mye). Det står i kontraktene våres at alle skal vaske ut før de flytter. Hun har kun vasket sitt eget rom og ingentig annet på over 1 hel måned. Hun andre jenta er bestevenn med hun som har reist og er nå dritsur på meg fordi jeg har kritisert latskapen. De har laget et skittent og rotete hus og jeg har ikke tenkt å måtte gjøre masse ekstra arbeid fordi de ikke tar ansvar. Er det noen lov som sier at jeg må vaske etter dem viss de ikke gidder selv???Huseigerne sjekker ikke at vi vasker, men jeg er sistemann som skal ut. Jeg er flink å vaske og vasker det som er mitt. Kan jeg slippe unna med å ikke vaske etter de andre? Det er dårlig stemning her, og jeg har tålt mye rot til nå.

SVAR

Besvart 19.05.2020 11:43:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
attach_file

Vil du bo i kollektiv?

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

 

Les mer
account_circle