Hopp til hovedinnholdet

Når kan utleier indeksregulere husleien? Kan utleier kreve gebyrer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en student! Spørsmålet mitt er om det er ulovlig for utleier å kreve indeksregulering på husleien kun 4 måneder etter kontrakt er inngått. Jeg har havnet i en dum situasjon der utleier oppjusterte leien fra 5,5k til 5,591k (91 kr mer i måneden). Jeg lurer på om det er ulovlig og jeg trenger paragrafer i loven til å henvise til. Hvilke rettigheter har jeg som leier til å beskytte meg selv mot utleiers skitne triks? Hva om det er noe feil fra utleiers side med betaling av månedsleie, la oss si KID nummer ikke fungerer og du velger å betale med "melding" funksjonen på banken der du har med fakturaens kundenummer og fakturanummer. Kan utleier da kreve mer penger? Hva om utleier sier "så lenge du har betalt trenger du ikke å bry deg om varsel" og du får en "begjæring om fravikelse" mail 15 døgn etter beskjeden fra utleier? (70 kr krav på begjæringsgebyr) Kan jeg gjøre noe rettslig mot en åpenbar løgn som dette? Tusen takk for tips på forhånd :D

SVAR

Besvart 25.05.2020 17:43:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dine rettigheter som leietaker

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
account_circle