Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kreve 11 måneders leieavtale når utleier vil ha 12 måneder?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg skal til høsten flytte inn i kollektiv. Jeg ønsker å flytte inn i august og leie i 11 måneder, men utleier ønsker jeg skal leie for 12 måneder, altså leie fra juli av, men jeg skal ikke flytte før i august, så da vil ikke jeg betale for en hel måned ekstra. Føler at jeg blir lurt. Er det noe i veien (lover/annet) for at jeg skal kunne skrive under på en 11 måneders kontrakt i stedet for 12?

SVAR

Besvart 29.06.2020 16:06:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Vil du bo i kollektiv?

Kollektiv er et fint alternativ for deg som ikke vil bo alene. Det kan også være et rimeligere alternativ. Det er lurt å tenke gjennom enkelte ting før du velger boform og hvem du skal bo med.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tar du opp ting med utleier?

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle