Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte hjemmefra, har jeg rett på støtte fra NAV?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jente 18 år vil flytte hjemmefra, går på VG3. Rett til støtte fra NAV? Jeg ønsker å flytte hjemme fra ettersom det ikke er optimalt for meg å bo hjemme på grunnet av helseproblemer og allergier og at foreldrene mine bor ute på landet og hindrer meg i få jobb, det er også små barn hos den ene foresatte som forstyrrer meg i skolearbeid og påvirker karakterene mine på skole. Jeg er aktiv søker på jobb men har ikke fått en enda grunnet av at det ikke er jobber tilgjengelig hvor jeg bor. Har jeg rett til å få støtte for å flytte hjemmefra?

SVAR

Besvart 09.07.2020 16:41:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
account_circle