Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte hjemmefra selv om foreldrene mine sier nei når jeg blir 16?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 og jeg begynner på vgs til høsten. Jeg har bursdag i løpet av sommeren og jeg lurte på om det er lov å flytte ut selv om foreldrene dine sier nei? Er det mulig å få en type støtte? Forholdet mitt med foreldrene mine er langt fra sunt og vi kan ikke ha en samtale uten å krangle. Jeg tror det hadde hjulpet meg veldig å kommer bort fra det miljøet. Jeg er deprimert og jeg har problemer med å stole på folk pga dette. Jeg har traumer over noe som skjedde i barndommen. Og selv om jeg vil flytte så er det 3 ting som holder meg igjen, lillesøsterene mine og hunden min. Pappa er egentlig ikke så ille men det er som at han setter alt det mamma sier foran hva som er best for oss og jeg både orker ikke og klarer ikke mer hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 12.07.2020 22:28:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle