Hopp til hovedinnholdet

Gutt 19 år! Jeg har flyttet hjemmefra for å studere, men jeg sliter.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har for halvannen uke siden flyttet på tvers av landet for å studere, men foreløpig går det særdeles dårlig. Jeg er i slutten av fadderuka, og etter dette frykter jeg å kun bli sittende inne, ettersom nesten all skole er digital og jeg har vanskeligheter for å skaffe meg nye venner. Derfor blir det sannsynligvis ikke bedre fremmover. I tillegg er hjemlengselen til hjembygda, familien og kjæresten så stor at jeg ikke har noe lyst til å bli her. Jeg kjenner på at deprimerende og suicidale tanker presser enormt på, og ser svært mørkt på framtida. Jeg vet at mange synes det er skummelt å flytte hjemmefra, men jeg har virkelig store vanskeligheter for å se hvordan dette kan gå bra. Jeg blir garantert å sitte deprimert på rommet og vurdere selvmort hele året, og vet virkelig ikke hvordan jeg skal klare å komme meg opp på egne ben, og ikke velge "den enkle veien" på grunn av all håpløsheten. Gode og konkrete innspill ønskes sterkt.

SVAR

Besvart 15.08.2020 11:17:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du flyttet hjemmefra og har hjemlengsel?

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for deg om du strever litt psykisk og holder det for deg selv eller lurer på hvordan du kan fortelle det.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle