Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å flytte hjemmefra

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. jeg er 18 år og ønsker og ønsker å flytte hjemmefra. jeg har en far jeg rett og slett ikke takler lengre. han maser på meg om å gjøre ditt og datt hele tiden, og det gjør at jeg ikke alltid greier å henge med i skolen.. det er selvfølgelig flere grunner til at jeg vil flytte, men nå kjenner jeg at nå er det nok for min del. jeg syns det er vanskelig å i det hele tatt si til mamma som er verdens snilleste menneske at jeg ikke vil bo med dem lenger. jeg vet at moren min vil bli kjempe lei seg, og bare tanken om det gjør meg kvalm. men, jeg vil starte mitt eget liv nå, fordi jeg er dritt lei av å bo hjemme og det ha noe mas hengende over skuldrene mine hele tiden. jeg greier ikke å slappe av ordentlig noen gang. hvordan kan jeg flytte hjemmefra, men gjøre mamma minst mulig lei seg?.....

SVAR

Besvart 09.01.2021 11:12:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle