Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Vurderer å kjøpe leilighet

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg og samboeren min ønsker å flytte ut. Vi bor for tiden hjem til mine foreldre og betaler for dette kun 3000,- per mnd. Jeg har er lærling fram til August, og starter da på skole. Men tenker å jobbe ved siden av skolen slik at jeg kan få en inntekt på ca 11000 kr pr mnd, min samboer har fast jobb og tjener ca 15000 kr i mnd, varierer etter hvordan sessongen er. Vi har søkt til kommunen om startlån. Og fått inviglet at vi kan få lån på 20% av kjøpesum, ved en kjøpesum på maks 1,7 mill og maks 3000 i fellesgjeld. Men for at vi skulle få innviglet dette måtte vi selge begge bilene våre, og jeg måtte ha en minimunsintekt på ca 14000kr i mnd, noe som blir vanskelig når jeg er student. Vi kan selge den ene bilen som det er lån på. Den andre bilen er nedbetalt så er ikke så kostbar å ha. Vi var i møte med banken og de mente vi kom til å få ca 19000kr i faste utgifter per mnd, hvis vi kjøpte leilighet. Dette skulle inkludere, mat, strøm, transport, fritid, klær, osv. Det jeg lurer på er ; Vil det lønne seg for oss og prøve å spare opp mest mulig på sparekonto og prøve å bruke dette som egenandel når vi skal kjøpe? Istedet for kommunalt lån? Tror ikke vi får mulighet til å spare mer en maks 100 000 kr. For vi vil jo flytte ut iallefall innen et år, vi tenke egentlig å flytte ut til høsten 2011. Eller vil det lønne seg for oss og fortsette å fylle inn penger på bsu? Vi har ikke kausjonist, og per dags dato ingen egenkapital. Vi vil helst ikke leie pga vi ser på det som "å kaste penger ut vinduet", banken mente vi kom til å klare oss og vi kunne få lånet, men de mente det ville bli utrolig trangt og vi ville få følelsen av å bo oss ihjel. Mvh Jente 20 år som ønsker svar.

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer