Hopp til hovedinnholdet

Jente 18 ønsker å flytte sammen med kjæresten. Vansker med å fortelle mamma

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten min på 21 år, har vært sammen i to år. Vi har lyst til å flytte sammen, og har funnet sted i tillegg, men jeg tør ikke si dette til mamma siden kjæresten min og jeg hverken er forlovet eller gift... Mine foreldre er svært konservative, men jeg har lyst til å starte for meg selv sammen med kjæresten min. Hvordan kan jeg ta dette opp uten kjefting og krangler...? Jeg trenger hjelp! Mvh, Jente 18 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18


Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du skriver i spørsmålet ditt til oss at du og kjæresten ønsker å flytte sammen. Dere har vært sammen i 2 år, og dere har funnet et sted å bo. Ditt dilemma er at det er vanskelig å fortelle mamma og pappa om dette, fordi de er konservative. Dere er ikke gift eller forlovet, og du er redd for at det kan bli konflikt med foreldrene dine ved å fortelle dette.

 

Du ønsker å få noen tips til hvordan man kan ta det opp med mamma og pappa, uten at det blir mye konflikt. Jeg tror først og fremst det bare er å hoppe i det. Det er dumt å utsette prosessen for lenge. Være åpen om deres ønsker om å dele framtida sammen, og at dere føler dere klar for dette. Du er 18 år, så du har lov til å bestemme selv. På samme tid ønsker du gjerne at mamma og pappa skal akseptere valget dere tar om å flytte sammen. Kanskje kan mamma og pappa ha noen viktige innvendinger og se saken fra en annen side?

 

Kanskje kommer ikke foreldrene dine til å være enige i valget ditt, men det er viktig allikevel å være åpen om hva du ønsker. Lytt til deres innspill, og forhåpentligvis klarer de å lytte til dine innspill. Håper dere får til en god samtale rundt temaet.

 

Hvis det blir veldig vanskelig å snakke sammen og mye konflikt, kan dere oppsøke familievernkontoret i distriktet der dere bor. Dette er et gratistillbud, hvor det jobber familieterapeuter og psykologer. På et familievernkontor jobber man mye med kommunikasjon i familier, fastlåstekonflikter etc.

 

Jeg ønsker deg lykke til, og håper du og foreldrene dine får til en god samtale.

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig