Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig hjemmesituasjon. Vanskelig å følge opp skolen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei De siste 6-7 årene har forholdene hjemme vært veldig utfordrende for meg og det har vær mye krangling mellom meg og begge mine foreldre. Har også 3 små søsken som jeg må hjelpe til veldig mye med. De siste 2 årene har vært spesielt tøffe, moren min går på skole og da blir jeg tvinget inn i en rolle, jeg må være hjemme hele tiden, hente unger i barnehaga, levere i barnehage, lage middag og rydde hele tiden. Ellers går jeg på en meget krevende linje på videregående der jeg hele tiden må jobbe med fagene for å henge med, og jobber i tilleg. Jeg konfronterer foreldrene mine stadig vekk med hva jeg føler og at jeg ikke orker å ha det sånn lenger, men de stiller seg uforstående til det og bare sier at det bare er sånndu MÅ bare osv. Jeg greier ikke mer.. Blir det ikke endringer snart så kommer det til å gå utover min psykiske helse. Jeg har inntekt på 4000 i måneden, til neste skoleår blir det 10000 i måneden (etter skatt).. Og jeg har sterke ønsker om å få flyttet på hybel. Det vil kanskje også gjøre at jeg får et bedre forhold til de hjemme og bedre prestasjoner på skolen, og at jeg kan få være med venner mer enn maks 2 timer i uka. Syns to timer i uka er veldig lite. Så lurer jeg på steg for steg hvordan jeg skal gå fram og hvem jeg skal snakke med. Og alternativene mine rundt det å få flyttet på hybel På forhånd tusen takk fra meget fortvilet jente på 17 år

SVAR

Besvart 01.11.2012 10:24:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett til.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Ingen får til alt. Hvis du føler du har for mye å gjøre, må du kanskje velge bort noe. Her er noen råd.

 

Les mer
account_circle