Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale mamma til å flytte? Eller finne en annen løsning?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går i 8 klasse, og begynner i 9. til høsten. Jeg bor i Tønsberg. Før bodde jeg i Oslo, men vi flyttet for noen år siden (når jeg gikk i 5 klasse) fordi vi ville bo i hus og mamma fikk en ny, hyggelig kjæreste. Greia er at jeg har sagt til mamma nå og da at jeg vil flytte tilbake, men det har aldri vært så seriøst ment. Men nå begynner jeg på videregående om snart 2 år og jeg vil virkelig begynne på vgs i Oslo. Dette har jeg tatt opp med mamma noen ganger og hun forstår ønsket mitt - hun virker egentlig ganske positiv til det. Jeg vet ikke hvor jeg skal bo, da.. Tror ikke stefaren min vil flytte til Oslo og mamma vil ikke flytte uten ham. Jeg har en lillebror også, som er 12 år. Vet dere hvordan jeg kan finne en løsning? Eller overtale mamma? Jeg er god på skolen og bruker også det som et argument.

SVAR

Besvart 20.01.2015 20:52:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle