Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er ikke noen snille folk, og de er EKSTREMT styrende ovenfor alt. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! er ei jente på 15 snart 16 som er desperat. foreldrene mine er ikke noen snille folk, og de er EKSTREMT styrende ovenfor alt. Det er alltid deprimerende hos oss, mamma ligger til sengs hele dagen fordi hun har en ryggskade, og kan ikke jobbe. pappa som ikke har noe særlig problemer har ikke jobb og bare sitter inne på rommet hans hele dagen lang. De snakker hele tiden om sykdom og dårlig økonomi. jeg har såvidt 3 bh'er, det var sånn at kjæresten min kjøpte bh til meg siden mamma og pappa ikke gjorde det, isteden bruker pappa opp de pengene vi har på ting som øl, tur utstyr og dyre pc deler, når både jeg og lillebroren min som begge var i en bilulykke, trenger gode sko for ryggen. Jeg har snakket med blant annet kjæresten min sin mor og flere bekjente av mamma og pappa, og de alle sier noe må gjøres med hvordan de behandler oss. De kjefter på ingenting og mamma snakker om at hun skal drepe seg selv osv. jeg vil flytte hjemmefra men vil ikke blande inn barnevernet går det?

SVAR

Besvart 12.03.2015 08:43:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle