Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldrene mine til å la meg flytte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år som har veldig lyst til å gå IB. IB er jo da en internasjonal linje der alt foregår på engelsk. Jeg bor i Fredrikstad og den eneste skolen her med den linja er Fredrik 2. Så idag har jeg vært på utdanningsmesse og sett og hørt om en skole som bare har fokus på IB med flinke lærere og fokuserer kun på denne linja. Men den er i Sandefjord... og syntes at det hadde vært sjukt kult å gå der, men da må jeg flytte dit og tviler på jeg får lov av foreldre til det. Så hvordan kan jeg overtale de?? pappa mener det er dumt å dra på seg studielån så tidlig... for jeg trenger jo penger til hybel og til andre ting.. men har sjukt lyst til å studere i utlandet, men da å hadde jeg trengt penger.. så er sjukt usikker på hva jeg skal gjøre... MVH forvirret jente

SVAR

Besvart 05.11.2016 13:31:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
account_circle