Hopp til hovedinnholdet

Jeg er på utveksling og lengter hjem... Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 17 år, som er inne i min femte måned på utveksling. Jeg har lenge hatt lyst til å reise hjem igjen fordi jeg ikke trivest på skolen her, jeg er ofte veldig nede og føler meg sliten og deprimert. Familien min er kjempe snill, men vertsøsteren min sliter veldig psykisk og jeg merker godt stresset. Samtidig som min mor har foreslått at jeg bytter familie, ser ikke jeg dette som en løsning. Jeg vil enten bo her og slite, eller reise hjem til Norge. Mor har sagt at jeg får reise hjem dersom jeg kommer inn på skole i Norge, men jeg vet sannsynligheten er liten denne tiden på året. Men samtidig plager tanken på å skuffe familien min meg, om jeg reiser hjem. Tanken på om at jeg også kommer til å angre er også der. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal gjøre. Har dere gode råd eller erfaringer med dette fra før?

SVAR

Besvart 11.01.2017 17:53:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du flyttet hjemmefra og har hjemlengsel?

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle