Hopp til hovedinnholdet

Min lillesøster 13 år bor da hos min far og stemor å har det ikke bra

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei :-) jeg har Flyttet hjemmefra og har en stabil inntekt. Min lillesøster 13 år bor da hos min far og stemor å har det ikke helt bra pga min(hennes mor) stemor. Jeg nektet selv å bo der pga min stemor. dette er på grunn av at hun blir fort sint, brå sint, kontrollerende, manipulerende og man må alltid passe seg eks kan hun klikke helt om man gjør en liten feil som å ta feil klut å vasker med. Hun ønsker da å flytte til meg men tviler på hun får lov da hun knapt får besøke meg(stemor misliker meg sterkt). Hun vill ikke bo der, å vill flytte med en gang hun får muligheten.Hun lever i en hverdag der der hun av å til ikke tør å spørre etter is en gang da hun blir sint. Når hun blir 18 år så kan hun komme å bo gratis hos meg, men jeg har ikke råd til å betale mat å sånt. regner med at hun kommer til å da gå vgs, men jeg lurer på da om hun kan da flytte til meg som 18 åring, mens hun går på skole må de da gi henne penger til opphold hos meg, eller kan de nekte??

SVAR

Besvart 17.05.2017 08:29:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle