Hopp til hovedinnholdet

Jeg kan ikke bo hjemme lenger.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Vil flytte hjemmefra, fordi æ har det skikkelig dårlig med mamma. Har skrevet her en gang tidligete og der svarte dere med å kontakte NAV. Men hvis jeg vil flytte hjemmefra fordi jeg ikke har det bra, hvem skal jeg kontakte da, først og fremst?Vil ikke akkurat kontakte barnevernet, ettersom dem kanskje plasserer meg hos en familie som bor langt unna hvor jeg bor nå. Vil bo i samme by, bare for meg selv, for det er sånn jeg tror jeg kommer til å trives best. Har det faktisk veldig dårlig hjemme, men prøver nesten alltid å se borti fra det og prøve å gi det en ny sjanse. Men gang på gang, når jeg og mamma krangler så skjønner jeg hvorfor jeg ikke kan bo hjemme lenger.

SVAR

Besvart 05.11.2018 12:03:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle