Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 16 år gammel som har fryktelig lyst til å flytte hjemmefra.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:)
Jeg er ei jente på 16 år gammel som har fryktelig lyst til å flytte hjemmefra. Grunnen er det at jeg takler ikke lenger mamma. Jeg orker ikke mer krangling, og det er omtrent alt som skjer når jeg er hjemme. Jeg har prøvd og prøvd og prøvd å få ordnet opp i det her, og har til og med pratet med mamma, men hun ble bare sur(!). Kranglinga har gått så langt nå at hu mister besinnelsen helt, og det har hendt flere ganger at hu har tatt skikkelig tak i meg, sånn at jeg får vondt. Hun har også skyvet meg inn i veggen og stått og skriki og skriki til meg. Jeg sier selvsagt ifra om at hu ikke får lov til å holde meg på den måten, men hittil har det ikke hjulpet så mye.

Jeg har også pratet med pappa(de er skilt og mamma har hovedansvaret) og han forstår meg, men han vi helst ikke at jeg skal flytte ut. Han flyttet selv ut når han var 16, og klarte seg fint. Tingen er at han er glad i tall og er regnskapsfører, så dette med økonomi er han veldig opptatt av. Han har tilbudt meg å bo hos han på heltid, men det vil jeg ikke. Tror det hadde tæret skikkelig på meg om jeg måtte velge mellom mamma og pappa. Jeg vet det ikke nødvendigvis er sånn, men det føles sånn for meg, og det føles helt feil.
Har du noen tips til hva jeg kan gjøre med dette?

Kjæresten min (på 17) har store planer om å flytte ut til neste år. Da blir han lærling på fulltid. Jeg har regnet ut at med den lønna han får nå, så vil han få 5000 og noe i mnd (brutto). Vi har vært sammen i nesten 9 mnd nå, og har egentlig et veldig stabilt forhold, og jeg har veldig lyst til å flytte sammen med han.
Vi ville vel mest sannsynlig fått nok å leve for hvis han tjener så mye, og jeg jobber i tillegg til skolen(evt. bortebo-stipend hvis jeg får underskrift fra mamma om at jeg ikke har det noe godt hjemme).

Pappa sier selv, og jeg mener også det, at jeg er ei veldig ansvarsbevisst jente, og det er vel egentlig veldig lurt å være når man skal flytte hjemmefra.

Så... har du noen tips til hva jeg kan gjøre?

SVAR

Besvart 01.11.2007 14:46:28
account_circle