Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å flytte. Finne leilighet eller finne jobb først?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) Jeg ønsker å flytte vekk fra byen jeg bor i nå, til en annen by (den ligger ca 2 timer unna med bil) har vært der flere ganger, og selv om den er betydlig mindre, liker jeg den. Jeg har ikke jobb, men ønsker å jobbe i den andre byen. For øyeblikket er det ikke noen jobber jeg kan søke på der uten utdannelse, så jeg lurer litt på hvordan jeg skal gå fram? Leilighetene på den plassen er veldig billig, og det er veldig billig husleie der, noen er også selveiet, men fremdeles ganske billige i forhold til mange andre steder. Det er som sagt en relativt liten kommune, men det er allikevel godt med butikker av forskjellig slag, så jeg tenker at det å få jobb der ikke burde være FOR vanskelig? Så er det dette jeg er veldig usikker på, er det noen jeg kan kontakte? De som styrer i kommunen der, eller noen andre? For å forhøre meg om jobbmuligheter? Eller må jeg jobbe litt her først, for å få lån? Jeg kan, om det er deltidsstilling jeg hadde fått, tatt buss til og fra jobb en liten stund, det går en buss direkte dit her i fra tror jeg, men hvor ofte og når har jeg ikke sjekket så mye ut enda. Eller, så kan jeg i verste fall leie en leilighet, selge bilen og bruke de pengene på husleie i mens jeg søker jobb? Og da bare ta sjansen på at det faktisk går bra? Men dette er noe jeg aller helst vil unngå. Men er det egentlig flere muligheter? Som du sikkert ser så er jeg ganske usikker på hvordan dette gjøres. Jeg vil også, om mulig, ikke kontakte nav for hjelp. Jeg vil prøve å ordne dette selv, om mulig:)

SVAR

Besvart 05.09.2012 10:28:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Hvordan skrive jobbsøknad?

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

 

Les mer
attach_file

Slik lager du en god CV

CVen kan avgjøre om du får den jobben du drømmer om. Men hva skal en god CV inneholde, og hvordan bør den se ut?

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
attach_file

Økonomitips til deg som skal bo alene

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Tips til deg som er på boligjakt

Er du på jakt etter et sted å bo? Ung.no gir deg fem gode tips til hvor du bør lete.

 

Les mer
account_circle