Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke bo hjemme og ønsker å flytte når jeg bli 16 år.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg vet ikke om jeg klarer å bo hjemme lenger. jeg trenger en ny start med nye mennesker. familien min er noe dritt og mamma hater meg, stefaren min er alt for forsiktig med meg. resten av familien bor langt vekke og bryr seg ikke særlig. det er veldig mye som jeg ikke får forklart på 1000 tegn, men jeg har nettopp fylt 16 og ønsker å flytte hjemmefra. familien min ødelegger meg mer og mer hver dag og jeg vet at de er 3/4 av grunne til at min mentale helse er veldig dårlig. snakker allerede med bup og helsesøster om ting, men ikke så mye om hjemme. barnevernet har vært kontaktet en gang før av noen andre. jeg ble faktisk glad de ble kontaktet. mamma nekta meg å si det som det var og jeg måtte si hennes ord til dem. dersom barnevernet blir kontaktet igjen sier hun at det klarer hun ikke fordi hun er redd for at broren min på 9 skal bli tatt fra henne, ikke meg. hva skal jeg gjøre? kan jeg bli flyttet ut, uten at broren min må dra?

SVAR

Besvart 28.05.2018 13:08:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle