Hopp til hovedinnholdet

Hvem har stemmerett ved stortingsvalget?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ikke helt sikker på hvilke emne jeg skal stille akkurat mitt spørsmål på, så jeg prøver dette emnet. Jeg er en gutt på 18 år. Jeg er både født og oppvokst her i Norge, men både mamma og Pappa er fødte og oppvokste på Island. De flyttet til Norge 2 år før jeg ble født (jeg er IKKE adoptert). Likevel måtte jeg ha Islandsk statsborger (Islandsk pass) frem til jeg fylte 18 år. Jeg er fortsatt Islandsk statsborger (Islandsk pass) og mamma anbefalte meg å IKKE bytte til Norsk statsborger (Norsk pass). Og det er jo som de fleste vet, Stortingsvalg neste år. Kan jeg stemme siden jeg er født og oppvokst i Norge, men har Islandsk statsborger (Islandsk pass) ? Har jeg stemmerett i Norge selv om jeg er Islandsk statsborger (har Islandsk pass) ? Jeg bor her i Norge og har folkeregisteret/adresseregisteret mitt registret her i Norge. Hilsen gutt 18 år

SVAR

Besvart 07.04.2017 08:52:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søk om pass

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

 

Les mer
attach_file

Hva er statsborgerskap og hvordan får du det?

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

 

Les mer
account_circle