Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få fritak fra nynorsk eksamen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg lurer på om jeg som en islending har rettigheter på å få fritatt fra nynorsk eksamen. Grunnen til at jeg lurer er på grunn av at jeg altid har hatt problemer med både bokmål og nynorsk. Jeg får karakterene 3 og 2. Og problemet med dette er at jeg får høy karakter i andre fag.(Matte, Naturfag og gym/fysak) og ok i de fleste andre. og nå har jeg funnet ut at jeg kom opp i Norsk skriftlig. dette kan odelege snittet mitt. Jeg flyttet til Norge i starten av 4.klasse og ble satt på et sån spesialkurs for utlendinger/folk med l'revansker en gang i uken og dette sluttet etter et år. og så i 6.klasse kom jeg in på en ny sånn gruppe, men denne gangen for folk som hadde skrivevansker. og dette sluttet etter et år. så også har l'reren min lurt på om jeg har dyslexi, men har problemer med å sende meg til en dyslexi prøve på grunn av at jeg leser ekstremt bra og mye. så jeg lurer på om jeg har noen sjanse på å få fritatt fra nynorsk på eksamen og hvordan jeg skal gjøre det hvis jeg kann.

SVAR

Besvart 20.05.2019 08:31:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle