Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å gjøre en forskjell

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Ville egentlig bare få delt dette med noen, for har aldri snakket om dette med noen andre før. Jeg føler at verden er litt håpløs, ikke sånn at jeg ikke orker å leve eller noe, jeg har det kjempe fint akkurat nå. Men verden fra mitt synspunkt ser veldig mørk ut. Konflikter i midtøsten, flere statsledere med radikale synspunkter - for ikke å nevne vår egen regjering, som jeg må med hånda på hjertet si er inkompetent og egoistisk - og klimaendringer. Er selvfølgelig mer, men da kan jeg jo skrive i hele dag. Poenget mitt er i hvert fall, jeg har veldig lyst til å gjøre verden til et bedre sted, men jeg føler jeg har lyst til å starte med alt og fikse opp i alt med en gang, og det er en ganske overveldende og håpløs følelse, for ikke å si at det umulig for en person å gjøre dette. Håpet dere kunne gitt meg noen råd angående hvordan jeg kan gjøre noe bra men på en hensiktsmessig måte. Takk på forhånd :)

Besvart 22.11.2018 18:47
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss og forteller om dette! Og så flott at du ønsker å gjøre en forskjell her i verden - vi trenger flere som deg. Framtida til jordkloden vår ser ikke så lys ut - det har du helt rett i. Det er svært mye vi burde være bekymra for, og det er lett at man føler seg ubetydelig og hjelpeløs oppi det hele. Men husk også at det er lysglimt og positive ting som skjer! Teknologi og utvikling av det ser ut til å være "redninga" for mye av det du nevner, og dersom vi velger å utvikle og bruke teknologi så vil vi kunne lindre og reversere en del ting. Én ting du kan gjøre er jo da å utdanne deg innenfor dette området, og bidra til å utvikle nye og mer effektive løsninger. Eller så kan du utdanne deg innenfor diplomati og statsvitenskap, og bidra til å skape fred og forståelse mellom ulike nasjoner. Kunnskap er nøkkelen til svært mye, og dette må du utnytte. 

Når det gjelder klimaendringer så er det lett å føle at det en selv gjør ikke betyr noe i det store bildet. Men gjør det du kan - kildesorter, gjenbruk, spise mindre kjøtt og bruk kollektivtransport. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt! Og hvis du tør å gå foran vil du inspirere og motivere andre til å følge etter. Les deg opp og vær et forbilde. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar