Hopp til hovedinnholdet

Lillesøstrene mine forstyrrer meg

Jente 16 år
 

Spørsmål

Ha skal jeg gjøre lillesøsteren min er veldig irirende hu bare kommer brasende inn på rommet mitt kan kan jeg gjøre og det gjør den andre liker søsteren min og og det hater jeg veldig for de er tvillinger det liker jeg bare ikke at de braser inn på rommet mitt det gjør meg så sur ^_^ :O:O :O det var det takk(+_+)

Besvart 15.03.2019 10:59
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt.

Jeg skjønner godt at du ønsker å ha ditt privatliv og at du ikke ønsker at lillesøstrene dine skal brase inn på rommet ditt. Jeg oppfatter at det er aldersforskjell på dere og at dine lillesøstre kanskje ikke forstår hvor plagsomt dette er for deg. Kanskje vil de bare ha kontakt med deg. Jeg vil råde deg til å snakke med dine foreldre om hvordan du opplever dette. De kan hjelpe deg med å ha en felles samtale med dine søstre om hvordan dere skal ha det hjemme. Du kan feks. foreslå at dersom du har døren igjen så betyr det at du vil være litt i fred. Og hvis du har døren åpen så betyr det at de kan komme inn. Forsøk å forklar hvorfor det er viktig for deg å ha litt privatliv (feks. trenger å slappe av, gjøre egne ting, snakke med venner). Du kan feks. si at det ikke handler om at du ikke vil være sammen med dem, men noen ganger har du behov for å være alene slik at de skjønner grunnen. Og få gjerne foreldrene dine med på å hjelpe deg at disse reglene blir fulgt.

Jeg håper dette kan hjelpe deg noe på veien.

Lykke til!

 

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar