Hopp til hovedinnholdet

Opplever tomhet. Lurer på hvorfor hun har det slik, om det er noe galt.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvorfor jeg føler mg så alene og så tom akkurat som om noe magler hver gang jeg er alene. Jeg har masse gode venner og en fantastisk familie men nesten hver kveld begynner jeg å gråte å føler meg tom inni. Disse episodene med at jeg plutseli bare begynner å gråte uten grunn har skjedd et par ganger når jeg har vært med venner og andre folk. Noen ganger når jeg er i kjekke selskap eller ute å fester med venner føler jeg meg helt tom å klarer ikke å være med på moroa, mens andre ganger har jeg det helt fantastisk. Hva er galt med meg? Hvorfor begynner jeg bare å gråte? Å hva er denne følelsen av tomhet? Plis svar

Besvart 14.05.2019 08:31
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hva som "bor" i tomheten du opplever eller hvorfor du har det slik som du har det. Det jeg kan si er at det ikke er noe galt med deg! Jeg tror at det du opplever av tomhet og svingene følelser er noe som sannsynligvis er en del av det å være ungdom og noe som kommer til å gå over av seg selv.

Men du skal ikke fortsette å ha det slik og ikke ha noen å snakke med om det du sliter med. Jeg tror det vil hjelpe deg å snakke med f.eks. helsesykepleier på skolen der du går og/eller med fastlegen din.

Når man sliter med vanskelige tanker og følelser, noe jeg leser her at du gjør, så er det alltid lurt å ha noen å snakke med om det man sliter med. Det er derfor jeg anbefaler deg å snakke helsesykepleier og/eller med fastlegen din.  

Jeg legger ved noen artikler her til deg.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar