Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine sjekker alt jeg gjør. Data, venner osv.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Foreldrene mine mener jeg sitter for mye på data og mobil. Jeg gjør dette for å ikke kjede meg helt til vettet. De mener jeg skal være mer ute, og når jeg endelig er ute sammen med andre venner, blir de sure fordi de mener jeg er sammen med folk de ikke vet hvem er eller kjenner. så blir de sure fordi jeg er for mye ute og ikke hjemme. De har tatt pc'en, mobilen og ipaden min mange ganger, og nå har de sperret kik (en chatte-app) snapchat og alt annet jeg har. De har lest alle meldingene jeg har noe som jeg mener er for drøyt. Telefonen min er som en dagbok for meg, fordi jeg har en stor del av livet mitt der. Om jeg skriver dagbok, respekterer de det og vil ikke lese den, men alt som inneholder internett skal de ha full kontroll over. En gang hadde kjæresten min laget et sugemerke på halsen min og de klikket på grunn av det, og det var jo ikke min feil. Nå tror de sikkert jeg ligger å har sex med alle guttene jeg er sammen med, men nei. jeg har aldri hatt det. Jeg hadde skrevet til veninnen min hva jeg og kjæresten min gjorde, fordi jeg stoler på henne. Samme dagen tok de telefonen min, skulle ha alle passord og alt og så gikk de gjennom alle tingene og meldingene mine. jeg mener det jeg har der er litt privat, et sted må jeg ha alle de private tingene mine, og jeg føler jeg er overvåket av dem. Jeg får stadig nye venner, og mamma og pappa vet ikke det alltid. derfor når jeg skal ut med dem, får jeg ikke alltid lov fordi de ikke kjenner dem og ikke vet hva de vil gjøre med meg. Jeg vet det, og er ikke venn med folk jeg ikke stoler på eller ikke liker. kan nesten ikke gi en klem uten at de protesterer. Jeg mister venner på grunn av dem, fordi de alltid skal se hva jeg gjør, vite hvor jeg er, og vite hva jeg gjør. Det er helt greit at de skal vite hvor jeg er, men ikke hva jeg gjør, og de kan ikke bestemme hvilke venner jeg skal være sammen med. Når de tar telefonen min og jeg ikke får svare på meldinger fra venner, blir jo vennene mine sure på meg, slutter å like meg/vil ikke være sammen med meg. Jeg vet hva jeg gjør, og om jeg vil kysse, kline, eller hva det enn er jeg gjør, syntes jeg at jeg burde få gjøre det. De ka ikke bestemme alt over meg. Jeg vet de vil det beste for meg, men da kan de la meg få bestemme selv og. Jeg gråter ofte fordi de gjør alt dette mot meg. Jeg føler jeg er helt låst og at livet mitt er ødelagt.hvordan kan jeg få de til å skjønne at jeg også må ha privatliv? At de ikke skal vite alt jeg gjør og alle jeg jeg er sammen med. Jeg forstår hva de vil, men de skjønner ikke at dette ødelegger for meg. Finner de ut at jeg er veldig pervo, kliner osv klikker de. Da får jeg aldri dra på noe disko ellernoe. Hva jeg gjør med meg selv, har de ikke noe med.. Hjelp meg, ting er helt ødelagt nå!

SVAR

Besvart 19.12.2013 12:00:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle