Hopp til hovedinnholdet

Kan de tvinge meg til å besøke min far som bor i en annen by?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Mine foreldre bor i forskjellige byer, og jeg bor hos min mor. Kan de tvinge meg til å besøke min far hvis jeg ikke vil og ikke føler meg trygg der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 16 år!

 

Takk for at du skriver til ung.no!

 

Utgangspunktet for samvær er at det skal være til det beste for barnet. Du skriver at du ikke vil til din far, og at du ikke føler deg trygg der. Siden du er 16 år skal det legges stor vekt på dine meninger, men siden du ikke er 18 år er det fortsatt dine foreldre som bestemmer over deg. Det er alvorlig at du ikke føler deg trygg hos din far. Det kommer ikke frem om du har fortalt det til din far og mor, og eventuelt hva far kan gjøre for at du skal føle deg trygg der. Jeg vil anbefale deg å snakke med dine foreldre å fortelle hvordan du opplever samværene hos far. Da vil kanskje han kunne gjøre noen endringer slik at du får det bedre der.

 

Dersom du syns det er vanskelig å snakke om dette med foreldrene dine kan du finne noen andre voksne som du er trygg på, for eksempel på skolen, å fortelle dem hvordan du har det hos far. De kan hjelpe deg videre ved å snakke med foreldrene dine. Kanskje trenger foreldrene hjelp av noen andre voksne til å forstå hvordan du har det, i så tilfelle er det familiesenteret i kommunen din som er det rett stedet.

 

Du er også velkommen til å ringe gratis til Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar