Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har de et så stort behov for å bli voksne?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hva greia med genrasjonen 02 er? De har et så ekstremt behov for å bli voksne og både det sexuelle og alcohol og dopmissburk blir viktigere vaneligere og mer i vinden enn før. Så jeg lurer på hvorfor de er så sinnsyyykt lø?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Som du sier selv så er både alkohol og rus på mange måter blitt mer vanlig blant de yngre generasjonene. Dette er selvfølgelig både trist og dumt, men denne utviklingen har dermed ført til at mange flere unge begynner med rus og alkohol tidligere. I dagens samfunn har det rett og slett blitt mer vanlig å "vokse opp tidligere" og dette fører da til flere er tidlig ute med både alkohol, rus og sex.

Likevel er det viktig å ikke dra alle under samme kam. Samfunnet har kanskje gjort det mer vanlig med alkohol og rus blant unge, men det betyr jo ikke at alle disse generasjonene er sånn. Vi tar alle våre egne valg, selv om folk rundt oss og samfunnet former oss.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

- Jeg har venner som ruser seg mye

Røyker hasj (colourbox.com)

Jeg mistenker en venn av meg for å ha problemer med rus. I dette tilfellet hasj. Har alltid visst at han har røyket det, men i de tilfellene har det ikke vært så ofte og ganske uskyldig. I det siste har det blitt verre. Hvordan kan jeg hjelpe ham?

Les mer

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar