Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli mer sosial og aktiv, og finne meg en fritidsaktivitet

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei.. Jeg trenger seriøst en hobby/fritidsaktivitet... Jeg holder ikke ut stort lenger med å sitte foran pcen og ikke gjøre en dritt. Jeg er ikke noe serlig interesert i verken sport, eller det å sitte i ro lenge.. Jeg vil gjøre noe som er litt aktivt, sosialt, spennende og morsomt. Jeg bor ikke akkurat på en plass som tilbyr mange forskjellige fritidsaktiviteter, og jeg er ikke noe intrisert i å starte noe nytt selv.. Tror du du kan hjelpe meg? - PK
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er litt vanskelig å si noe du kan starte med uten å vite hva de tilbyr der du bor og lignende. Hvis du ikke er interessert i sport, men fortsatt vil være aktiv og sosial, er dansing noe mange jenter synes er morsomt og interessant - og det skal ikke så mye til før man begynner å få sansen for det. Det kan være alt fra hiphop til salsa-kurs, alt etter hva du synes er spennende!

Hvis du ikke bor alt for langt unna en litt større plass, er det jo en mulighet for å snakke med foreldrene dine om det at du kjeder deg om dagene og vil begynne med noe, så kanskje de tilbyr seg å kjøre deg dit det eventuelt skjer noe. Du kunne jo også vurdert å bare begynne å trene selv, hvis det er for å bli mere aktiv, men det er jo igjen ikke særlig sosialt med mindre du trener ved et treningsstudio sammen med noen. Men det er i alle fall en start til du finner noe annet! Jogging og sykling er noe som er lett å starte å trene, som du også kan regulere selv etter hvor mye du klarer. Og da kommer du deg i tillegg ut! Hva med ski? Da finnes det også skiklubber, hvis du er interessert.

Du kan f.eks. sjekke ut hvor de har tilbud om klatrekurs, for det kan være veldig morsomt. Du kan også begynne å spille squash sammen med noen, eller tennis. Når du sier at du ikke liker sport, regner jeg med at det i første omgang gjelder ting som fotball, handball osv, og tennis er veldig ulikt fra dette. Ellers kommer jeg ikke på så mye annet som er aktivt og spennende, men samtidig ikke en sport i den forstand av ordet. Prøv å tenke litt over hva det er du har lyst til å gjøre, uten å tenke på om det tilbys der du bor eller ikke. Når du finner ut av det, så let etter løsninger! Det meste kan ordnes om man virkelig ønsker det!

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvordan kan du støtte en venn som er i sorg?