Hopp til hovedinnholdet

Tatt for besittelse av 1 gram hasj - konsekvenser

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg ble tatt for besittelse av 1 gram hasj i går i Oslo. Jeg var med to venner men det var jeg som kjøpte. Alle ble tatt av sivil politi og siden jeg var 17 ble jeg tatt inn i arresten. Jeg tok avhør og urinprøver. Hun sa at boten enten ble på 10 000kr eller at jeg får en slags prikk på rullebladet som kun de kan se (sa hun) denne prikken går bort dersom jeg holder meg unna kriminalitet. Spørsmålet mitt er hvor mange år denne prikken varer. Jeg lurer også på om noe med barnevernet i og med at jeg er 17 år. Hvor lenge varer det dersom de lager en sak med barnevernet? Og hvilken oppfølging har de tenkt å gi? Dersom jeg får prikk på rullebladet har dette noe å si med om jeg kommer inn i militæret? Har fått innkalling men ble usikker på om jeg ikke har rett på å komme inn nå lenger og om de kan se det på politiattesten min. Siste ting jeg lurer på er om den prikken er synlig for de jeg søker jobb hos, for eksempel jobb med barn og unge. Takk for svar! Hilsen bekymret jente 17 år

SVAR

Besvart 13.06.2018 13:55:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
account_circle