Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for å bestille steroider på nett? Blir foreldre påvirket?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på hvis man bestiller steroider over nett, og dette blir stoppa i tollen. Hva er straffen for det? Blir foreldre man bor med straffa? Blir det bot og i såfall hvor hvor mye?

Besvart 26.10.2018 18:52
 

Svar
Hei

Hvis man bestiller dopingmidler som steroider på nett, er det sannsynlig at dette blir stoppet i tollen. Det å bestille dopingmidler over nett er et brudd på norsk lov. I straffelovens §234 og 235 står det at: «det er ulovlig å tilvirke, innføre, utføre, oppbevare, sende eller overdra stoff som anses som dopingmidler».

 

Det du spør om vil være innførsel av dopingmidler. Brudd på straffelovens §234 og 235 straffes med bot eller fengsel i inntil 2 år. Hva straffen blir avhenger av mange forhold. Eksempler på dette kan være mengden dopingmidler som er innført, om man har gjort noe straffbart tidligere, om man har gjort det bevisst eller forsøkt å bestille i andres navn.

 

Med mindre foreldrene har vært med på, har visst om, eller burde visst at det bestilles dopingmidler, vil de normalt ikke straffes. Det kan likevel bli en ubehagelig opplevelse for foreldrene, da politiet kan be om et avhør også av dem. Er politiet bekymret over situasjonen kan de videre kontakte barnevernet eller be om å få prate med skolen. Konsekvensene kan derfor være store for en selv og foreldrene, selv om foreldrene sannsynligvis ikke får bot eller fengsel.

 

Du kan lese mer om loven her: antidoping.no/regler/straffeloven/

Du kan lese mer om straffen her: lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-05-20-28/KAPITTEL_2-8#KAPITTEL_2-8

Vurderer du bruk av dopingmidler kan du prate med oss anonymt på antidoping.no/dopingkontakten.

 Hilsen Dopingkontakten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bivirkninger av anabole steroider

trening (colourbox.com)

Det er ikke ukjent at anabole steroider kan gi en rekke negative bivirkninger. Her får du en oversikt over hvilken konsekvens dopingbruk kan ha, både fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er anabole steroider?

Gutt viser muskkler (colourbox.com)

Visste du at anabole steroider nesten har den samme virkningen i kroppen som testosteron? Her får du en forklaring på hva anabole steroider egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping