Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg konfrontere henne med det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei En venn jeg pleide å være med for 1 år tilbake brukte en del forskjellige rusmidler: mdma, kokain, alkohol og hasj veldig ofte, men hun virket på den tiden ganske «normal». Vi mistet all kontakt i 1 år. Nå ser jeg at hun har blitt helt annerledes og oppfører seg merkelig. Hun tror hun er flink til å synge (noe hun ikke er) og virkelig tror at hun skal bli verdenskjent, det har liksom «tatt» over livet hennes og hun klarer ikke å se det selv. Det jeg lurer på er om dette kan skyldes bruk av rusmidler, hvorfor hun har blitt sånn og om hun noen gang blir normal igjen. Har tenkt tanken på bipolar lidelse - at hun har en manisk episode nå. Så lurer jeg også da på om det er mulig å konfrontere dette med hun og eller om hun skjønner det? Kanskje forklare at hun ikke oppfører seg normalt og burde få hjelp. Føler at hun skal nekte fordi hun selv ikke føler seg «unormal» og bli agressiv. Hva skal jeg si/gjøre da? Jeg kan ikke kontakte noe helsepersonell opplegg Mvh jente 20

SVAR

Besvart 04.04.2019 09:20:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spørsmål eller bekymringer om rus?

Er du nysgjerrig på ulike rusmidler? Vil du bli rusfri? Eller har noen i familien din et rusproblem? Da er det hjelp å få.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje.

 

Les mer
attach_file

MDMA og ecstasy

MDMA selges både som pulver/krystaller og som tabletter. Tablettene kalles vanligvis for ecstasy, og MDMA er virkestoffet i disse.

 

Les mer
account_circle