Hopp til hovedinnholdet

Begynner å bli avhengig av dop

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tror jeg begynner å bli avhengig av dop. For det meste benzo stoffer. Jeg krever det hele tiden og tenker på det hele tiden. Vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg vil ikke være avhengig. Har holdt på en god stund.

Besvart 03.06.2019 17:58
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det er kjedelig å høre at du begynner å bli avhengig av dop. Samtidig synes vi det er bra at du klarer å reflektere over situasjonen din og faktisk se at det er i ferd med å skje, og samtidig ville endre på det. Det er veldig modent og reflektert. 

Du gir ikke så veldig mye informasjon om deg og din situasjon, så det er vanskelig å gi deg noen konkrete råd. Det vi kan tipse deg om, er å snakke med noen om det du opplever. Om du har foreldre eller foresatte du kan snakke med, anbefaler vi deg å snakke med de og be de hjelpe deg videre, for eksempel gjennom å kontakte lege og barneverntjenesten. Om du ikke vil snakke med foresatt, kan du snakke med en lærer, helsesykepleier eller annen ansatt på skolen du går på. Du kan også kontakte Helsestasjon for ungdom i din kommune/bydel. 

Selv om det føles vanskelig og håpløst nå, vil det bli bedre. Jo fortere du ber om hjelp, jo bedre, for det vil bli vanskeligere å slutte jo lengre du bruker rusmidler. 

Om du ønsker kan du kontakte oss på chat eller telefon 915 08588 i våre åpningstider. 

Vi ønsker deg lykke til videre!

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping