Hopp til hovedinnholdet

Jeg drakk alkohol og fikk blackout, ble jeg dopet ned?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var ute å spiste med noen venner på Aker Brygge, og vi drakk alkohol. Jeg drakk lite, mye mindre enn hva jeg vet jeg tåler. Etter jeg ble ferdig med glasset med vin husker jeg absolutt ingenting. Jeg har blitt fortalt i ettertid at jeg etter en stund ble kastet ut etter at jeg spydde på do. Deretter ble jeg bevisstløs, pustet urytmisk og hadde høy puls. Dagen etter spydde jeg hele dagen og hadde ingen matlyst. I dag, fem dager etter klarer jeg fortsatt ikke spise og føler meg dårlig. Det jeg lurer på er om det er en sjangs for at jeg har blitt dopet ned?

Besvart 20.06.2019 14:52
 

Svar
Hei jente 18 år.

Du skriver at du var ute og spiste og drakk noe alkohol, men mye mindre enn det du har erfart at du tåler tidligere. Du fikk blackout og husker ingenting. Venner har fortalt at du ble kastet ut, spydde på toalettet og ble bevisstløs. Du var dårlig i flere dager etterpå.

Jeg forstår at du er bekymret for om du kan ha blitt dopet ned, og det kan ha vært tilfelle. Det er jo lite sannsynlig at du ville blitt så "borte" av det lille du drakk. Men det er ikke dessverre liten sjanse for at det kan påvises. Det du kan gjøre, er å enten dra på helsestasjon for ungdom eller til fastlege din og be om at det blir tatt en blodprøve for å sjekke om det finnes noen rester av stoffer i blodet ditt, men jeg er usikker på hvor lenge man kan påvise det i etterkant.

Snakk gjerne med en voksen om dette, det var sikkert en skremmende opplevelse for deg og jeg forstår at du synes det var ekkelt og tenker på det i etterkant.

Håper du får en fin sommer.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping