Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge slår hasj ut på prøver?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om hvor lenge hasj slår ut på prøver. Jeg spiste 3 biter med hasj brownies som var laget med 5g i. I tillegg til at jeg røyket 15g dagen før og gjevnlig dagene før der igjen:)

Besvart 26.06.2019 16:17
 

Svar
Hei

Først og fremst vil vi si at dersom du faktisk har røyka 15g. dagen/dagene før dette, høres det veldig mye ut. Det kommer naturligvis an på hvor mange dager det er snakk om, men hvis det ikke er så mange dager bør du absolutt røyke mindre om gangen.

THC kan påvises i blodet i opptil et døgn etter et enkeltinntak, men om du har røyka mye og lenge kan det påvises opptil flere døgn.

Når det gjelder urinprøver, kan THC-syre normalt slå ut i ca. en uke etter et enkeltinntak, men ofte også kortere enn dette.

Du skriver ikke hvor lenge du har røyket jevnlig, og det vil ha mye å si for hvor lenge du vil teste positivt på en urinprøve.

Røyker du daglig, og har gjort dette over en lengre periode, kan det ta opptil 6-10 uker etter siste gang du røyka før det ikke lenger kan spores på en urinprøve. Ved et svært høyt og langvarig cannabisforbruk, kan noen teste positivt selv etter mer enn 10 ukers avsluttet bruk.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping