Hopp til hovedinnholdet

Tok overdose med Paracet, hva vil skje nå?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg tok 7 eller 8 Paraceter for 1 time siden hva kommer til og skje med meg

Besvart 13.08.2019 15:36
 

Svar
Hei

Paracet-tabletter fins i flere ulike størrelser (doseringer). Men her går jeg ut fra at du har tatt 500 grams tabletter, siden det er de som fås reseptfritt og som vanligvis brukes. 

Den dosen du har tatt, vil trolig ikke gi symptomer eller skader. Men dette avhenger av forhold hos akkurat deg, som jeg ikke kan vite noe om. F eks kan vekten din, hva du har spist, eventuelle sykdommer du har, eller også genene dine, avgjøre hvor godt du «tåler» en overdose. Noen mennesker tåler bare en overdose dårligere enn andre. 

Hvis du føler deg dårlig eller du er engstelig, bør du derfor kontakte lege. Legevakt har nasjonalt nr 116117, og du blir satt over til din legevakt. Du kan også ringe 113. 

Symptomer du bør være obs på, er kvalme, magesmerter, at du generelt føler deg dårlig. Vær obs på at symptomer fra Paracet-overdose kan komme inntil 3 dager etterpå (selv om man først følte seg bra). Så her må man også passe på i tiden fremover. Det er ellers ingenting du kan gjøre for å «behandle» dette selv. Behandling av overdose kan i så fall kun gjøres på sykehus. 

Men den dosen du har tatt, skulle egentlig gå bra. Dette er altså noe jeg likvel ikke kan garantere, uten å ha undersøkt deg selv. 

For mange er en overdose et rop om hjelp. Det er ofte en fortvilet handling når man ikke ser annen utvei. Dette er det viktig at du snakker med noen om. Du kan prate med både fastlege, de på Helsestasjon for ungdom, med helsesøster/helsesykepleier på skolen osv. De har taushetsplikt. Så snakk med en voksen du stoler på. Du kan også kontakte hjelpetilbud (se lenken under). 

Alt godt fremover!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Giftige midler

Gjødsel (www.colourbox.com)

Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping