SVAR
Besvart 13.08.2019 15:36:12
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Paracet-tabletter fins i flere ulike størrelser (doseringer). Men her går jeg ut fra at du har tatt 500 grams tabletter, siden det er de som fås reseptfritt og som vanligvis brukes.
Den dosen du har tatt, vil trolig ikke gi symptomer eller skader. Men dette avhenger av forhold hos akkurat deg, som jeg ikke kan vite noe om. F eks kan vekten din, hva du har spist, eventuelle sykdommer du har, eller også genene dine, avgjøre hvor godt du «tåler» en overdose. Noen mennesker tåler bare en overdose dårligere enn andre.
Hvis du føler deg dårlig eller du er engstelig, bør du derfor kontakte lege. Legevakt har nasjonalt nr 116117, og du blir satt over til din legevakt. Du kan også ringe 113.
Symptomer du bør være obs på, er kvalme, magesmerter, at du generelt føler deg dårlig. Vær obs på at symptomer fra Paracet-overdose kan komme inntil 3 dager etterpå (selv om man først følte seg bra). Så her må man også passe på i tiden fremover. Det er ellers ingenting du kan gjøre for å «behandle» dette selv. Behandling av overdose kan i så fall kun gjøres på sykehus.
Men den dosen du har tatt, skulle egentlig gå bra. Dette er altså noe jeg likvel ikke kan garantere, uten å ha undersøkt deg selv.
For mange er en overdose et rop om hjelp. Det er ofte en fortvilet handling når man ikke ser annen utvei. Dette er det viktig at du snakker med noen om. Du kan prate med både fastlege, de på Helsestasjon for ungdom, med helsesøster/helsesykepleier på skolen osv. De har taushetsplikt. Så snakk med en voksen du stoler på. Du kan også kontakte hjelpetilbud (se lenken under).
Alt godt fremover!
Vennlig hilsen legen, ung.no
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.
Les mer
attach_file
Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Er det akutt og står om liv, ring 113.
Les mer
attach_file
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.
Les mer
attach_file
Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?
Les mer
attach_file
Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.
Les mer
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer