Hopp til hovedinnholdet

Vil vårt ekteskap bli godkjent?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en iransk jente på 20 år. Jeg og kjæresten min som er norsk og er en jente på 26 år har vært sammen i noen år. Jeg var her på studietillatelse men fikk nylig avslag. Nå er jeg i et annet land (ikke hjemmelandet mitt) i nord Amerika. Vi vil veldig gjerne gifte oss men vet ikke hvor stor sannsynligheten for at det skal godkjennes er, i tillegg til at jeg ikke kan spørre noe fra noen iranske myndigheter da ekteskap med en fra samme kjønn er ulovlig. Kan hun komme til det landet jeg er i og gifte seg med meg? Jeg finner ingenting på nett om noe av dette. Hva slags krav er det på henne og meg? Er det lettere å bli gift i utlandet og så registrere seg i Norge etterpå? Kommer det til å bli automatisk avslag fordi slike ekteskap er uvanlige i min kultur? Takk

SVAR

Besvart 09.11.2016 13:15:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Ekteskap

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig eller religiøs seremoni.

 

Les mer
account_circle