Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Vil vårt ekteskap bli godkjent?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en iransk jente på 20 år. Jeg og kjæresten min som er norsk og er en jente på 26 år har vært sammen i noen år. Jeg var her på studietillatelse men fikk nylig avslag. Nå er jeg i et annet land (ikke hjemmelandet mitt) i nord Amerika. Vi vil veldig gjerne gifte oss men vet ikke hvor stor sannsynligheten for at det skal godkjennes er, i tillegg til at jeg ikke kan spørre noe fra noen iranske myndigheter da ekteskap med en fra samme kjønn er ulovlig. Kan hun komme til det landet jeg er i og gifte seg med meg? Jeg finner ingenting på nett om noe av dette. Hva slags krav er det på henne og meg? Er det lettere å bli gift i utlandet og så registrere seg i Norge etterpå? Kommer det til å bli automatisk avslag fordi slike ekteskap er uvanlige i min kultur? Takk

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer