Hopp til hovedinnholdet

Har tenkt å fri til kjæresten, men lurer på om det er for tidlig

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lenge tenkt på om jeg skal fri til kjæresten, vi har vært sammen i ca 1.5 år og vi er mer glad i verandre enn noen gang, eneste er alt hun er bare 16 og jeg vet at ikke vi kommer til å gifte oss eventuelt for om 3-4 år, er det da for tidlig å forlove seg? Jeg føler selv artig jeg vil det for å vise henne hvor mye hun betyr for meg men føler også at jeg er usikker på om det er for tidlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du har det fint i forholdet og er fornøyd med kjæresten din.

Å være forlovet er ikke mer juridisk bindende enn å være enige om at man er kjærester. Hvis du er i tvil om det er for tidlig så er det lurt å vente. Jeg tror ikke det er større sannsynlighet for at det blir dere to for alltid selv om dere forlover dere.

Det kan være foreldrene hennes har noen meninger om dette? Har du tenkt å involvere dem i planene dine om å fri til henne? Kanskje det er lurt å vente til hun er 18 år og myndig?

Er det andre måter du kan vise kjæresten din hvor mye hun betyr for deg? Hva skal til for at hun føler seg verdsatt? Det er ditt valg og du kan fri hvis du vil. Hvis du er i tvil hva hun vil svare så kan du kanskje spørre henne om når hun mener er passe alder å forlove seg? Kanskje du kan si at du er veldig glad i henne og at du tenker at du vil være sammen med henne for alltid? Det kan være fint å drømme om en fremtid sammen når man er ung. 

Jeg har lagt ved noen artikler som kanskje er nyttig for deg å lese.

Lykke til videre med kjærligheten og livet.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap