Hopp til hovedinnholdet

Har vært samboer i snart fire år. Han drikker alkohol i perioder og dette ødelegger for oss.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Visste ikke hvilken kategori jeg sku putte det i, men gjelder min samboer og meg. Vi har vært sammen i snart 4år, det har vært masse motgang. Ofte ønsker jeg å gi opp hele greine, men så har han mange gode egenskaper jeg garantert ikke finner igjen! Så er spm, forventer jeg for mye? Men han har tidligere slitt med alkohol, har forbedret seg MYE, men når han først drikker - så drikker han seg helt nedenom! Han har også en bror som sliter med alkohol, som han velger å drikke sammen med. Jeg syns det er helt tragisk! Han hjelper sin egen bror mot døden. Men jeg går også dårlig overens med familien hans! Det er mye som er tøft, men alkoholen er det store problemet! Vi krangler aldri om annet enn den! Jeg føler at jeg er mindre verdt rett og slett, siden det kommer mye vondt med den! Jeg trodde det skulle bli bedre når vi fikk hund, men det gjorde det ikke! Og nå er frykten for fremtiden der mht barn osv.. Jeg er fryktelig glad i han og ALT annet er supert, er kun dette som er problemet!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har med samboeren din og hans tidvise utfordringer med alkohol. Jeg forstår at dette er vanskelig for deg og det gjør deg  usikker med tanker på fremtiden deres.

Du er ikke alene om å ha det slik og det er trist at alkoholen kan være så ødeleggende. Som du sier så har han også mange gode sider som gjør at du holder ut forholdet.

Du lurer på om du forventer for mye og jeg syns ikke du gjør det. Det er to ting jeg vil be deg tenke over. Det ene er om han har så store utfordringer med alkoholen at han trenger hjelp for det. Det andre er om du kan se for deg at dette er et forhold du kan bli værende i.

Jeg lurer også på om samboeren din selv ser på dette som problem?

Det høres utfordrende ut for deg og det er også slik at når alkoholen får stor makt så går det utover de nærmeste ved at de kan føle seg nedprioritert.

Mitt råd til deg er å snakke med noen om hvordan du har det i forholdet ditt. Det finnes ulike steder hvor man kan få hjelp som pårørende til noen som strever med alkohol. Da kan du utveksle erfaringer og høre om andre som er i samme situasjon som deg.

Jeg legger ved noen artikler til deg hvor du kan lese mer om dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap