Hopp til hovedinnholdet

Stipend og lån hvis man flytter til utlandet? navneendring mens jeg bor i utlandet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Hvis jeg gifter meg understudiene og må flytte, men jobber ikke. vil det påvirke stipend og støtte ved høyere utdanning? Jeg jobber ikke og må ha stipend eller støtte for å kunne betale for mnd kort og semesteravgifter osv. (hvis ja, gjelder det selvom man midlertidig bor-flytter til utlandet men likevel studierer i norge) bare bor i utlandet pga mannen bor der, så flyr frem og tilbake pga studier osv i norge. Lurer også på hvordan jeg kan bytte etternavn, og er dette mulig fra england i den norske ambasaden eller lignende? eller må jeg til norge for dette? tusen takk!

SVAR

Besvart 22.01.2018 18:44:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ekteskap

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig eller religiøs seremoni.

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Ønsker du å bytte navn?

Reglene om navn er samlet i en egen navnelov. Der står det litt om regler for hva slags fornavn, mellomnavn og etternavn du kan ha.

 

Les mer
account_circle