Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hva skal jeg gjøre, jeg vil ut av ekteskapet, hva gjør jeg ang. økonomi?

account_circle

SPØRSMÅL

Meg og min mann giftet oss rett etter jeg ble 18. Han er eldre. Han har særeie på huset, men så mistet han jobben like etter vi giftet oss og jeg måtte bli medlåntaker på huslånet for å få bedre rente så vi fikk råd til å beholde huset. Noe som betyr at halve lånet er mitt. Jeg angrer veldig på at jeg ble medlåntaker fordi mannen jeg er gift med ikke er den greie mannen lengre, men han forgriper seg på meg. Jeg kan våkne av at han utfører seksuelle handlinger på meg og til tider seksuell vold og. Han er hardhendt og tafser ofte på meg. Vi har snakket om problemet, men det hjelper ikke. Jeg tør ikke gå i fra han fordi jeg ikke har råd til å sitte alene med halve lånet. Jeg vil ikke leve med han lengre og er redd han, men føler jeg ikke har noe valg økonomisk. Har dere noe råd? Er det mulig å bli fri fra lånet selv om jeg er medlåntaker? Han eier jo hele huset alene. Føler jeg er i en knipe.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer