Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på kjæresten min.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en kjæreste ifra Libanon og han bor der i Libanon, og jeg bor i Norge. Men greia er at han vill komme til Norge å gifte seg, og jeg er redd han egt ikke liker meg at han vil komme hit for penger, jobb, blonde damer osv. Og er redd for at han kommer til å slå opp etter at han har fått bo tilståelse osv. Har dere noe tanker i rundt dette?? Takk på forhånd ❤️❤️

Besvart 16.05.2018 23:04
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Så spennende at du har en fin kjæreste! Samtidig skjønner jeg veldig godt at du blir litt usikker på hva kjæresten din egentlig tenker om sine planer her i Norge. 
 
Jeg er helt enig med deg i at du bør tenke litt rundt hvordan du kan bli trygg på at du og kjæresten din ønsker det samme. Jeg tenker at det er lurt at kjæresten din ikke kommer hit for å gifte seg med deg i første omgang, men at du ber han komme til Norge så dere kan bli bedre kjent først. Det er alltid en risiko med å være i forhold, og det er naturlig at man er redd for å bli såret og forlatt. 
 
Jeg tenker at du virker som en veldig smart og flott jente, og at det du skal gjøre nå er å kjenne etter hva som er riktig for deg å si og gjøre, også sier du det du vil til kjæresten din og gjør det du vil i livet ditt. Snakk med ham om dette, og la det stå til. Hvis dere begge ønsker hverandre ordner alt seg. 
 
Jeg foreslår at du tar kontakt med helsestasjon for ungdom slik at du kan snakke litt mer om alt dette og få støtte og tips der. 
 
Jeg heier på deg!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap