Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine nekte kjæresten min og jeg å være sammen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er jente på 15 og er sammen med en som er 20 år jeg har egentlig 3 spørsmål. For det første så er jeg muslim så jeg har veldig strenge foreldre som vil ikke at jeg skal ha kjæreste eller noe men jeg og ham trenger det for å bli kjent med hverandre jeg blir 16 om 4 måneder og vi tenkte å forlove oss neste sommer og familiene er med på det og har sagt ja til det men problemet er at jeg får ikke være på besøk til ham han får ikke komme når han vil heller han bor 8 timer under meg men vi gjør alt for å være med hverandre så det jeg lurer på er at 1. Kan jeg være sammen med han når vi begge elsker hverandre tenker ikke å ha sex før vi gifter oss og at det er 4 og et halvt år aldersforskjell mellom oss ? ( både meg og han er muslimer) 2. Har foreldrene mine rett til å ikke la oss få se hverandre når vi vil selv om de har sagt ja til at vi forlover oss? 3. Vil jeg få noe hjelp av barnevernet eller andre om dette saken ?

SVAR

Besvart 29.08.2018 20:47:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ekteskap

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig eller religiøs seremoni.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Avstandsforhold

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør dere hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan et avstandsforhold fungere?

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

 

Les mer
account_circle