Hopp til hovedinnholdet

Burde æ ta dette opp me hu?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Æ e en gutt på 20 år såm har vært ilag me kjærestn i 5 år. Æin baby har vi å! De så æ probleme ær at rætt før vi vart sammen fikk æ vit (av en kompis) att ho hadde møst ein usb mæ sexbilder av hu og en tidligere kjærest ( ho æ 8 år ældre ænn me). Dæ va kompisen min såm fannt usb å såg dæsse bildan. Æ trur de e rundt 10 år sian... Æ har ikke snakka me hu om dæ, men æ tænk næstn daglig på dæ, å bli snart gærn av dæ! Burde æ ta dette opp me hu?? Har hu rætt te å bli sur/sint om æ tar dette op? Æ hajo ike akkuratt gravd opp bildan sjæl.. Føl æ håll på en hæmmlighhæt overfor hu?!

Besvart 30.03.2019 08:15
 

Svar
Hei gutt 20 år

Jeg forstår at du har det vanskelig og plages med strevsomme tanker knyttet til det du nå kjenner til av din kjærestes fortid. 

Det er uheldig at det dukket opp en usb med slike bilder. Både for kjæresten din og for deg. Det er jo slik at det aldri føles greit å få kjennskap til sin kjærestes fortid, og spesielt ikke dersom det har å gjøre med intimitet og sex. Likevel så er det viktig å forholde seg til at den andre har en fortid og opplevelser som en ikke har vært en del av, og jobbe for å tåle det. Det er ikke alltid lett, men det kan aktivt jobbes med og gjerne da sammen som par ved å styrke og trygge hverandre på at det er oss nå.

Slik du beskriver det, så har denne informasjonen om sexbilder med ekskjæresten brent seg litt fast i hodet ditt og surrer og går konstant. Noe som plager deg veldig. Det synes jeg du skal snakke med kjæresten din om, slik at det kan få litt mindre plass. Sammen kan dere snakke om hva som nå skal til for at fortiden skal forbli fortid og historie, for dette skjedde jo faktisk før deres tid. 

Jeg tror det vil være fint for deg med en samtale med kjæresten din om hvordan det er for deg akkurat nå, der du er åpen og ærlig om hvor vanskelig det er for deg og at du kanskje kjenner deg fortvilet, sjalu og strever med å se for deg henne sammen med en annen. Forhåpentlig så kan kjæresten din trygge deg, og så kan dere sammen holde frem deres historie og det dere har skapt sammen av opplevelser, gode stunder og også et lite barn. 

Jeg håper dere får til en god samtale, og husk å tåle at det kan komme følelser som kjennes vanskelig ut, men snakk om dem og ha takhøyde for at sånn følelses det akkurat nå.

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene sm gis der.

Ta godt vare på deg selv og hverandre. Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

Sjalu på tidligere partnere?

En jente sitter på gulvet og ser trist ut, mens hun holder den ene hånden i håret sitt. (www.colourbox.com)

Det å bli sammen med noen er spennende og fylt med mange gode følelser. Etterhvert som man blir bedre kjent kan det likevel dukke opp informasjon om partneren som det er vanskelig å takle.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap