Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Arrangert ekteskap og tvangsekteskap

account_circle

SPØRSMÅL

Heei, jeg har en innleveringsoppgave i samfunnsfag og har valgt å drøfte arrangert ekteskap og tvangsekteskap. Jeg har valgt å sette hovedfokus på arrangert ekteskap siden det er ganske vanlig, og mye mer vanligere enn tvangsekteskap selvfølgelig, som er forbudt i Norge. Det jeg lurer på er: Hvis du f.eks. elsker en som foreldrene dine ikke mener er bra nok for deg, og som de ikke vil du skal gifte deg med, og personen som skal gifte seg rømmer hjemmefra, gifter seg med den han/hun egentlig elsker og forårsaker til et stort hat og sinne fra familie og slektninger, hva skal man da gjøre? For mange vil se på det som ganske sårende, trist og forvirrende, man tenker: Familien min hater meg, hva skal jeg gjøre?
Kanskje dette spørsmålet ikke er så presist, men jeg håper dere kan utdype dere litt i overgangen fra når et arrangert ekteskap blir omgjort til et tvangsekteskap. Takk!:D
account_circle
AKTUELT NÅ

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg.

Les mer

Når foreldrene krangler

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer