Hopp til hovedinnholdet

Flørter kjæresten min for mye, eller er det jeg som overreagerer?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min funker veldig bra sammen, men jeg merker han plutselig begynner å bare se på andres jenters profiler og bilder helt ut av det blå. Han begynner også og tekste med noen av de mens vi er sammen og det føles som at han er interessert i de. Kan være jeg overreagerer men for meg virker det veldig som at han flørter med de. Er det noe galt med meg eller er han for flørtete? Jeg har tatt det opp men han sier bare at han ikke liker dem.

Besvart 18.09.2019 10:29
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du og kjæresten din har det bra sammen, det er bare ett problem. Han ser på andre jenters profiler og bilder, og han tekster de også. Du synes det virker veldig som at han flørter med andre jenter mens han er med deg, og du lurer på om det er han som flørter for mye eller om det er du som overreagerer. 


Dette skjønner jeg er en litt vanskelig situasjon. Jeg synes det er vanskelig å svare på om kjæresten din flørter for mye, da jeg ikke vet hva han skriver eller hvordan han ser på bildene til disse jentene og så videre. Derimot skal jeg prøve å hjelpe deg så godt jeg kan. I første omgang tror jeg det er lurt om du prøver å klarne hodet og følelsene dine litt rundt dette. 

Har du fått lese noen av meldingene hans? Er han åpen om at han sender meldingene og ser på andre jenters bilder, eller skjuler han det? Om han skjuler det, synes jeg det virker litt mistenksomt. Om han er åpen om det og til og med kan la deg lese meldingene- ikke at du skal spørre om å se meldingene, det viser bare mistillit- da synes jeg det virker greit. Mange gutter og jenter er rett og slett bare sosiale, selv om de er i et forhold. Dette er helt lov.

Derimot så synes jeg ikke det virker så uskyldig om han skjuler det fra deg, bare snakker med andre jenter og ikke gutter for eksempel eller ikke snakker med deg om det. Om du opplever at han gjør disse tingene, burde du nok ta opp dette med kjæresten din og si at du synes det litt kjipt, og at du skulle ønske han ikke snakket så mye med andre jenter uten å være åpen om det. Om du skal si dette- prøv å si det på en rolig og grei måte, uten å beskylde han for noe. 

Om du opplever at han ikke er mistenksom rundt det, han er åpen om det og meldingene og blikkene oppleves helt naturlig og uskyldig, burde du bare la det være. Du må uansett huske at han er uskyldig frem til han faktisk gjør noe galt, og før han har gjort noe galt eller ugreit burde du kanskje bare gi han en sjanse. Dette er tross alt kjæresten din, og om du vil snakke med han om det tar han nok det greit, og hvis ikke burde du bare prøve å legge det fra deg. 

Det er lov å være sjalu også, bare prøv å ikke la det gå utover deg selv eller forholdet deres. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap