Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten er min bestevenn, men han er ekstremt sjalu. Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er sammen med min bestevenn, han e verdens morsomste og er på mitt beste når jeg får være med han. Han elsker meg kjempehøy og jeg elsker han! Jeg har aldri hatt noen andre kjæreste enn han, og det samme gjelder for han - jeg er hans eneste. Dette er også en gutt som jeg er så trygg på og så nært, at vi er så godt som i et ekteskap. Vi har kjent hverandre i flere år, men har kun vært sammen offisielt 1,5 år og litt av op på i den tiden vi har kjent hverandre. Problemet er at han ekstremt sjalu, og jeg er ekstremt sensitiv. Jeg kan såvidt gjøre noe uten at han reagere på det (venner, bruke smike når jeg ikke er med han osv). Vi krangler ikke mye, men de gangene vi krangler er det umulig å fikse lett opp i det. Han tar alt jeg sier 100% seriøst og jeg kan ikke si noe uten at det blir oppfattet feil. Samtidig prøver han nesten aldri å gjøre en innsats, utenom når han har fått roe seg ned. hva skal jeg gjøre??

Besvart 04.10.2019 10:05
 

Svar
Hei

Det høres ut som om du har veldig blandede følelser. Du elsker ham og ser mange positive ting ved å være sammen med ham. Samtidig er det svært vanskelig å være sammen med en som er så sjalu og ikke har nok tillit til deg og misforstår det du sier. Jeg tenker det er viktig å prate med ham om hva sjalusien gjør med deg og oppfordre ham til å oppsøke hjelp for sjalusien. 

Jeg vil anbefale deg å lese artiklene jeg legger ved. De sier mye om sjalusi, både for den som er sjalu og for den som har en sjalu kjæreste. Les dem og se om du finner svar der. Om ikke du finner svaret der så kan du sende inn et nytt spørsmål med en tydeligere beskrivelse av det som er vanskelig.

Du skriver også at du er sensitiv. Er du det fordi han reagerer på så mye? Eller er det noe du alltid har vært? På hvilken måte er du sensitiv? Dersom du er sensitiv på den måten at du blir veldig lei deg eller redd når han kommer med anklager eller reaksjoner på ting du gjør så er det helt naturlig. Det er et godt tegn at du reagerer på urettferdig behandling.

Om du ønsker å fortsette i forholdet så håper jeg at dere vil oppsøke hjelp. Helsesykepleier på skolen kan være et godt sted å starte.

Hilsen psykolog på familievernkontor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap