Hopp til hovedinnholdet

Er homofil, presses av andre om at han må ha (jentekjæreste eller gifte seg

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan mennesker presse meg til å gifte meg eller ha en kjæreste hvis ikke jeg har et ønske om det? Mennesker spør om de skal lete etter en jente for meg men jeg sier nei til det gang på gang. Jeg er også homofil og jeg tror ikke på at de kommer til å ta dette imot på en positiv måte. De gir seg ikke med om å snakke med meg om ekteskap og kjæreste. Dette er aller verst da mennesker som er i utlandet som jeg har kontakt med sier dette her gang på gang. Jeg er den eneste som har retten til å bestemme om dette og det må disse menneskene kunne respektere. Det handler ikke om dem men om meg. Jeg har lov til å leve alene for meg sjøl hvis jeg ønsker det. Jeg trenger ikke å leve med andre hvis ikke jeg ønsker det.

SVAR

Besvart 09.10.2019 10:07:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Ekteskap

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig eller religiøs seremoni.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle