Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine hindre meg i å gifte meg med kjæresten? Jente 13.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg og kjæresten min er begge 13 år. Vi er også begge Kristine og har mye til felles. Jeg har ofte tenkt på å kunne gifte meg med han og han har sagt at han elsker meg og at han vil gifte seg med meg også. Jeg har også veldig lyst til det men jeg er litt bekymret for foreldrene mine. De er veldig religiøse( Kristene) og til og med en gang sa de at jeg skulle gifte meg med sønnen til faren min sin kompis. Jeg vil ikke det. Jeg vil gifte meg med kj min men tror ikke de lar meg å gjøre det. Kj min sier han vi gifte seg når han er rundt 16-17-18. Jeg synes også det er litt flaut fordi liksom han har sagt at han vil ha barn med meg og har kjøpt kondomer og sånt. Men ja ja. Men kan foreldrene mine hindre meg med å gifte meg og gjøre hva jeg vil?

SVAR

Besvart 03.07.2020 09:18:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ekteskap

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig eller religiøs seremoni.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle