Hopp til hovedinnholdet

Ifjor sommer giftet jeg meg. Har ingen følelser for denne gutten og for ikke så lenge siden fant jeg ut at jeg var gravid

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 20 år. Ifjor sommer giftet jeg meg. Har ingen følelser for denne gutten og for ikke så lenge siden fant jeg ut at jeg var gravid. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Har egentlig ikke lyst til å ta abort. Føler liksom at alt er forsent og at jeg må leve resten av livet mitt med denne mannen som jeg ikke har noen følelser for. Hadde en kjæreste før jeg giftet meg og vi har holdt kontakt. Men det siste året har det blitt litt mindre av før han igjen tok kontakt for noen mnd siden. Det endte med at vi hadde sex. Foreldrene mine viste ikke om denne eksen. Jeg har litt føleser for eksen, men vet ikke om han vil ha meg lengre. Har ikke fortalt ham at jeg er graivd. Alt er bare rot. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Tenker på han nesten hele tiden. Har mer følelser for eksen enn han jeg er gift med, selv om jeg skal ha barn med han. Jeg er så forvirret. Hva skal jeg gjøre?? Føler at alt er kjipt og urettferdig. Håper på noen råd.. På forhånd takk.. Hilsen jente

 

Svar
Hei

Jeg forstår at du syns ting er litt vanskelig nå.  Hvorfor du ikke har følelser for mannen din, eller om du har hatt det, vet jeg ikke, men jeg forstår jo at du ikke føler det er så mye nå, i alle fall.  Det er jo slik at det kan svinge litt og ikke alltid være like sterkt, men slik jeg leser det du skriver, så ser det ut som du har vært litt i tvil tidligere også.  Det at du tenker på eksen nå, kan nok også være en tankeflukt, og ikke nødvendigvis bety at det er ham du burde satse på.  Hvis man ikke føler at man har det så bra, blir det lett å drømme om noe annet og gjøre det mer spennende enn det egentlig er.  Jeg vil råde deg til å rydde opp i det forholdet du er i nå først uansett.  Jeg foreslår at du bestiller en time på familievernkontoret, enten for bare deg først, eller for dere sammen, hvis du kan få med mannen din på det.  Det er lurt å finne ut litt om forholdet videre er noe dere ønsker å satse på, og det kan dere få litt hjelp og veiledning til der.  Det at du nå er gravid, gjør det jo ikke noe enklere, og valget du står overfor er jo da også mer alvorlig.  Det kan også være godt å prate med noen om hvilket valg du skal ta i forhold til aborten, og da kan du for eksempel prate med jordmor på helsestasjonen, fastlegen eller du kan ringe Amathea som er en rådgivningstjeneste for uplanlagte gravide.  Jeg har også lyst til å minne om at når man er gravid, kan også følelsene svinge litt ekstra, og man kjenner ikke helt igjen seg selv, og for eksempel kan det med at du ikke trives i forholdet bli forsterket. 

 

Du har jo dessverre ganske kort tid på å bestemme deg for om du skal ta abort eller ei, for det må du evt. gjøre innen 12. svangerskapsuke, så det blir viktig å jobbe hardt med vurderingen for og imot.  Om du kan diskutere dette åpent med mannen din, vet jeg ikke, men kan du det, så er jo det fint.  Uansett så kan det være godt å ta en prat med en av de andre jeg har anbefalt.  Du kan også lese mer om abort i artikkelen under.

 

Du står overfor viktige valg for livet ditt videre.  Det å ha det bra er viktig, så ta valg du kjenner er riktige for at du får et godt liv videre.  Jeg håper det kan være slik at du kjenner at du bestemmer i ditt liv.  Kjenn på styrken du har og stol på den!

 

Ha det godt og lykke til med valgene dine. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap


Quiz: Hva vet du om frivillig arbeid?

Hva er frivillig arbeid?