Hopp til hovedinnholdet

Vil reise til Australia eller Texas. Kan Lånekassen hjelpe?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år og er snart ferdig med vg1 helse og oppvekst. Jeg har utrolig lyst å ta vg3 i helst Texas eller Australia. Ser at det ikke er mulig å ta påbygg der, men jeg lurte på om det var mulig og ta noen fag eller noe lignende. Og vil jeg da få stipend? For det blir nok alt for dyrt for meg å betale både plass å bo, mat og diverse helt selv. Men så har jeg så utrolig lyst å ta et år i nemlig et av de landene/statene. Eller om jeg reiser på frivillig arbeid, og tar meg et friår, vil jeg da få stipend? -Håper på svar så fort som mulig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vanligvis får man ikke dekket vg3 i utlandet i fra Lånekassen. Lånekassen kan gi støtte til utveksling i vg2. Du kan også få støtte til videregående opplæring dersom det er spesielle grunner til at du må gå på skole i utlandet, for eksempel fordi du bor sammen med foreldre som jobber i utlandet, eller må bo i utlandet på grunn av sykdom.

For å få penger av Lånekassen må du være i utdanning, så du vil nok ikke kunne få stipend eller lån til et friår eller frivillig arbeid.
Det er mulig å få støtte dersom du skal ta en hel utdanning i utlandet, eller dersom du studerer i Norge og tar et år utenlands som en del av utdanningen du tar i Norge.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Europa og verden
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om europa og verden